W zdrowej i odpowiednio zbilansowanej diecie nie może zabraknąć owoców i warzyw, bo dostarczają niezbędnych witamin i minerałów. Chyba niema osoby, która by nie lubiła owoców, które są słodkie, bo posiadają naturalne cukry. 

Wartość odżywcza suszonego mango

suszone mango bez cukru i siarki 1kgPolacy najchętniej jedzą jabłka i pomarańcze pod różnymi postaciami. Surowe, przetworzone na sok, czy w produktach spożywczych. Najlepsze są oczywiście świeże, bo zawierają wszystkie składniki odżywcze, ale można je także jeść suszone. Poza sezonowymi owocami, jemy także egzotyczne, które przez cały rok są sprowadzane do naszego kraju, ale możemy je także jest w formie suszonej. Ostatnio coraz więcej klientów je świadomie i sięga po suszone mango bez cukru i siarki 1kg. Jest to świetna przekąska, która zaspokaja każdy głód. Mango zawiera dużo witaminy A, B C i E, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Jest to egotyczny owoc, który pochodzi z dalekiej Azji i ma słodki, winny smak, a w środku posiada dużą pestkę, którą łatwo usunąć. Suszone manga ma też dużą dawkę magnezu, potasu, żelaza i miedzi, więc wzmocni naszą odporność i nie pozwoli się odwodnić, oraz zapobiegnie anemii. Świeże owoce są poddawana specjalnemu procesowi suszenia, dzięki czemu szybko pozbywają się wody, a wszystkie witaminy zostają wewnątrz. Do jego produkcji nie używa się cukru, ani siarki, co jest bardzo istotne, gdyż dobrej jakości mango nie zawiera szkodliwych dodatków, tylko naturalne składniki bez szkodzącej chemii.

Owoce egzotyczne mają niecodzienny smak, który szczególnie pasuje do wykwintnych dań. Suszone mango możemy dodać do sałatki owocowej, mieszanki bakalii, aby wzbogacić jej smak i wartości odżywcze, albo zajadać samodzielnie bez dodatków, gdyż świetnie smakuje.